1. Haberler
  2. Zonguldak
  3. Alaplı’da 500 yıllık yufka ekmek geleneği sürdürülüyor

Alaplı’da 500 yıllık yufka ekmek geleneği sürdürülüyor

featured

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaklaşık 500 yıldır sürdürülen yufka ekmeği geleneği, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte mahalleli kadınlar tarafından imece usulü yapılmaya devam ediyor. Akşamdan hazırlanan hamur, ertesi gün taç davul üzerinde odun ateşiyle pişirilerek yufka ekmeğine dönüştürülüyor.

Alaplı’nın Konak Mahallesi’nde kış hazırlıkları kapsamında kadınlar, gece saatlerinde yoğurdukları hamuru sabaha kadar dinlendiriyor. Sabah erken saatlerde bir araya gelen mahalleli kadınlar, dinlenen hamuru parçalara ayırarak oklavayla açıyor. Açılan hamurlar, odun ateşiyle ısıtılan taç davul üzerinde pişirilip yufka haline getiriliyor.

Hazırlanan yufka ekmeklerinin kış boyunca tüketilmek üzere evlerde muhafaza edildiği belirtildi.

Alaplı’da 500 yıllık yufka ekmek geleneği sürdürülüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

KuzeyBatı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet