Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Sinop

Türkeli̇de 32 Yaşında Bi̇r Çocuklu Anne Üni̇versi̇teyi̇ Bi̇ri̇nci̇li̇kle Bi̇ti̇rdi̇

Sinop’un Türkeli ilçesinde 32 yaşındaki Özge Kaya, evlenip bir çocuk sahibi olduktan sonra eğitim hayatına 14 yıl ara verdi ancak bu uzun aradan sonra büyük bir başarıya imza attı. Türkeli Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’nü kazanarak üniversiteye adım atan Kaya, okulunu birincilikle bitirerek hem ailesine hem de çevresine ilham kaynağı oldu.

Türkeli ilçesinde yaşayan Özge Kaya, eğitim hayatına ara verdiğinde üniversite hayalini hiç aklından çıkarmamıştı. Evlenip bir çocuk sahibi olan Kaya, ailesine zaman ayırarak çocuğunu büyüttü. Ancak üniversite hayalini gerçekleştirme kararlılığını onu tekrar sınavlara girmeye teşvik etti.

Kaya, eğitimine yeniden başlama kararı aldığında ailesinin desteği en büyük motivasyon kaynağı oldu. Oğlu ilköğretimde eğitimini sürdürürken, Özge Kaya da ders çalışarak çocuğuyla birlikte yoğun bir tempoya girdi. Zamanını verimli kullanarak hem aile sorumluluklarını yerine getirdi hem de derslerinde üstün başarı sağladı. Her gün düzenli olarak notlarını tutan ve derslerini tekrarlayan Kaya, bu çabalarının karşılığını okulunu ve bölümünü birincilikle bitirerek aldı.

En büyük destekçileri ailesi, annesi ve kardeşi oldu

Özge Kaya yaptığı açıklamada, üniversite hayalini gerçekleştirmesinde en büyük destekçilerinin eşi, annesi ve kardeşi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün bu başarıyı elde etmemde büyük emeği olan, hayatımın her alanında desteklerini ve sevgilerini esirgemeyen aileme, özellikle 2 yıl boyunca oğluma kendi çocuğu gibi bakan canım anneme ve canım kardeşim Ezgi’ye, sınav streslerime ve evdeki yemeksiz günlere katlandığı için hayat yoldaşıma teşekkürü bir borç bilirim. Teşekkürün en büyüğünü ise her sınavımda bana dualar eden, ’sen başarırsın annem’ diyerek bana küçük yüreğiyle en büyük desteği veren canım oğlum Kamer Kuzey’e teşekkür ederim.”

Özge Kaya’nın başarısı, hem ailesi hem de çevresi için büyük bir gurur kaynağı oldu.