Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Sinop

Si̇nopta Yüz Yüze 100 Oyun Şenli̇kleri̇

Sinop’ta, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası kapsamında “Yüz Yüze 100 Oyun, Çocuk Oyunu Şenlikleri” yapıldı.

Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde çocuklar geleneksel oyunları sergiledi. Program açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Cebeci, konuşmasında, “Çocuklar dünyayı ve kendilerini oyun yoluyla öğrenirler ve kendilerini oyun yoluyla ifade ederler. Çalışma hayatı ve toplumsal ilişkiler için ihtiyaç duyulan öz güven gibi yeterlilikler erken yaşlardan itibaren oyun oynama yoluyla edinilmektedir. Diğer taraftan günümüzde birçok faydası bulunan teknolojinin, gereğinden fazla ve bilinçsiz kullanımının sonuçları hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu çerçevede çocukların ve gençlerin bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal iyi olma hallerini ve sosyal yönlerini geliştirecek; doğal ortamları olan okulda arkadaşlarıyla uyum içerisinde oynayarak vakitlerini daha iyi değerlendirebilmelerine imkân sağlayacak oyunların çocuklarımızın hayatında yeniden öne çıkarılması büyük önem arz etmektedir. Değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel oyunlarımızı küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesi ve yaşamlarına dâhil edebilmesi amacıyla bakanlığımızın başlattığı bu projeye bizlerde sahip çıkıyoruz” dedi.

Daha sonra Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sergilendi. Halk oyunları ardından minik öğrencileri sırasıyla güreş gösterilerinde hünerlerini gösterdi. Şenlikte sırasıyla halat çekme, bilek güreşi, çuvallı koşu yarışı, sandalye kapmaca, yakan top, bilek güreşi oyunları oynandı.

Etkinliklere ayrıca, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, YEDAŞ İl Müdürü Koray Keseroğlu, STK temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.