Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Sinop

Ayancık Myoda Mezuni̇yet Töreni̇

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulunda (MYO) öğrenim gören 332 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Ayancık Gazi Stadında düzenlenen programa geçit törenle başladı. Kortejde öğrencilerimiz protokolü ve velileri selamlarken, katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerimize eşlik etti.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Bugün itibariyle uzun eğitim serüveninde elde ettiğiniz birikimi pratikle, gayretle, çalışkanlıkla hayata geçireceğiniz yeni bir sürece ilk adımı atıyorsunuz. Eminim ki her biriniz, çalışma hayatında dürüst, ahlaklı, kendine güvenen gençler olarak bu ülke için değerli hizmetlerde bulunacaksınız. Biz de sizlerin başarıları ile övüneceğiz, gurur duyacağız. Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hakkıyla, alın teriyle, etik ilkelere dikkat ederek ülkemize hizmet etmenin çabası içinde olacağınıza inanıyorum” dedi.

Kaymakam Recep Hasar mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik edip öğrencilere Ayancık’ta misafir etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Öğrenciler adına dönem birincisi Özge Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu özel günde, okulumuzu temsil etme şansını elde ettiğim için gururluyum” ifadelerini kullandı.

Ardından 2023-2024 akademik yıllında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül takdimi sonrası birinci Süleyman Okal mezuniyet kütüğüne dönem birincisi plakasını çaktı.

Tören sonunda öğrenciler, hep birlikte keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Törene Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Belediye Başkan Vekili Sabahattin Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhittin Yılmaz, Prof. Dr. Rıza Bayrak, ilçe protokolü, akademik-idari personel, ile veliler ve öğrenciler katıldı.