Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Sakarya

Şehri̇n Göbeği̇ndeki̇ Otoparkı Basıp Çalışanı Darp Etti̇ler: O Anlar Kamerada

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yer altı otoparkına gelerek aracını park eden ve çıkışta 100 TL’lik ücreti fazla bulan şahıs, otoparkçı ile tartıştı. Tartışmanın ardından ücrete itiraz eden kişinin otoparka çağırdığı öne sürülen 2 şahıs gişe çalışanını darp ederek, olayı ayırmaya çalışanlara bıçak çekti. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Adapazarı ilçesi Demokrasi Meydanı’nın altında bulunan kapalı otoparkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ismi henüz öğrenilemeyen bir şahıs 54 AFU 611 plakalı aracı ile otoparka geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 saat kadar aracı otoparkta kalan şahıs, çıkışta ödeyeceği 100 TL ücreti fazla buldu. Bunun üzerine gişe görevlisi Recep İçöz (43) ile tartıştı. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından bölgeden uzaklaşan ve ardından tekrar sinirli bir şekilde geri gelen şahıs, polis ekiplerinin de otoparka gelmesi ile güçlükle sakinleştirildi. Yaşanan olaydan yaklaşık 15 dakika sonra otoparka gelen 2 şahıs, “Babamla tartışmışsın, küfür etmişsin” sözleri ile Recep İçöz’ü darp etmeye başladı. Arbedeyi görerek ayırmak isteyen diğer otopark çalışanlarına ise şahıslardan biri bıçak çekti. Güçlükle sakinleştirilen olayın ardından şahıslar bölgeden kaçarken, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Recep İçöz ise hastaneye giderek darp raporu aldı. İçöz, ardından şahıslardan şikayetçi oldu.

“Bir anda gişeye dalarak bana saldırdılar”

Başından geçen olayı anlatan Recep İçöz, “54 AFU 611 plakalı araç gişeye yanaştı ve sürücüye fiyatı söyledim. Fiyatı yüksek bulan sürücü ‘Sokakta şu kadar, işte burada neden bu kadar’ diyerek itiraz etti bana. Ancak bizim fiyat listemiz otoparkın her yerinde mevcut zaten. Daha sonrasında ‘Siz soyguncu musunuz, hırsız mısınız’ diye hakaretler etmeye başladı. ‘Erkeksen dışarıya çık, ben aşağıya iniyorum’ gibilerinden sözler söyledi. Ücretini ödedi, olayı yatıştırdık. Bu kişi sinirli bir şekilde yukarıya çıktı, daha sonrasında tekrar aşağıya geldi, bana saldırmaya kalktı. Bu sırada polis ekipleri bölgeye geldi, şikayetçi olup olmadığımı sordular. Ben de olayı yatıştırdığımız için şikayetçi olmadığımı söyledim. Bana hakaret eden şahıs buradan uzaklaştı. Bu şahıs çocuklarını aramış, yaklaşık 15 dakika sonra ben burada çalışırken iki kişi geldi, kardeş olduklarını düşünüyorum. Biranda ‘Babamla tartışmışsınız’ diyerek gişeye daldılar. Ne olduğunu bile anlayamadım, bana hakaret ve küfür etmeye başladılar. Ben onları sakinleştirmeye çalışıyordum, o esnada bir tanesi boğazıma yapıştı. Devamında o iki kişi bana yumruk atmaya devam etti. Bir şekilde kendimi ben dışarıya attım ama dışarıda beni darp etmeye devam ettiler. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Darp izleri var vücudumun çeşitli yerlerinde, darp raporu da aldım” dedi.

“Diğer arkadaşlar müdahale etmese belki de beni burada bıçaklayacaktı”

İçöz, “Olay esnasında otoparkta çalışan arkadaşlar içlerinde ağabeyim de olmak üzere yardıma geldiler bana. Kişilerden bir tanesi bıçak çekmiş, ‘Olaya kimse müdahale etmeyecek, edeni doğrarım’ gibilerinden olayı ayırmaya çalışanları da tehdit etmiş. Diğer arkadaşlar müdahale etmese, belki de yalnız kalsam beni burada bıçaklayacak, belki de öldüreceklerdi yani. Tabii bu sadece benim şahsıma değil, çalıştığım iş yerime de yapılan saldırı. Güvenlik kamerası görüntülerinde her şey açıkça ortada zaten. Olayın ardından burası kalabalıklaşınca bana saldıran iki kişi kaçıp gitti. Karakola giderek gerekli şikayetleri yaptım” diye konuştu.

“Güpegündüz otoparkta şehir magandaları kardeşime saldırdı”

Recep İçöz’ün ağabeyi Ekrem İçöz (58), “Kardeşim burada bir müşteri ile sözlü tartışma yaşamış. Tartışmanın ardından müşteri, çocuklarına haber vermiş. Çocukları buraya gelerek gişede benim kardeşime saldırdı. O anda ben de olayı ayırmaya çalıştım. Görüntülerde mevcut zaten, ben orada olmasaydım o esnada kardeşime ne olacağını bilemiyorum. İki kişi birden saldırdı. Güçlükle ayırdık, güpegündüz otoparkta böyle bir olay oldu şehir magandaları tarafından. Bizde neye uğradığımızı şaşırdık. Şu ana kadar böyle bir şey olmamıştı” şeklinde konuştu.

“Bıçak çekerek yaklaşmayın diye bağırdı”

Otoparkta çalışan Hakan Bolat ise, olayı ayırmak istediklerini ancak şahıslardan birinin kendilerine bıçak çektiğini söyleyerek, “Dün saat 17.00 sıralarında şahıslardan bir tanesi geldi içeride biraz dolaştı. Daha sonrasında ikinci kişi de geldi. Ardından bu iki kişi gişeye girdi ve çalışan arkadaşım Recep’e saldırmaya başladılar. Biz olayı ayırmaya çalıştık, o esnada şahıslardan bir tanesi bıçak çekerek yaklaşmayın diye bağırdı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, şahısların otoparkın çıkış gişesine girerek çalışanı darp ettiği anlar saniye saniye güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde bir süre devam eden tartışma esnasında ikilinin otopark çalışanını darp ettiği ve diğer çalışanların olayı ayırmaya çalıştığı anlar yer aldı.