Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Kastamonu

Kastamonu Üni̇versi̇tesi̇ Akademi̇syenleri̇ne Proje Destekleme Eği̇ti̇mi̇ Veri̇ldi̇

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere, TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde eğitim verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nde proje kültürünün tabana yayılması amacıyla Proje Destek Ofisi tarafından fakülte ve meslek yüksekokullarında görev alan araştırma görevlisi ve öğretim görevlilerine yönelik, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile ilgili eğitim verildi.

Eğitim, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik öğretim üyesi ve TTO Proje Ofisi Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yasemin Çelik Altunoğlu tarafından verildi. Eğitimin açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük gerçekleştirdi. Küçük, Kastamonu Üniversitesi’ndeki proje kültürünün yaygınlaştırılması için verilen eğitimlerden, Kastamonu Üniversitesi’nin proje durumundan ve 2209-A projelerinin öğrencilerin proje kültürüne alışması için ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Eğitim programı çerçevesinde Prof. Dr. Yasemin Çelik Altunoğlu, TUBİTAK 2209-A proje başvuru şartları, başvuru yönetimi ve başvurunun nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra proje başvuru formu üzerinden başvuruda dikkat edilecek hususlar tüm başlıklar üzerinden ele alındı.

Eğitim, soru ve cevap kısmının ardından tamamlandı.