Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Karabük

Deni̇z Sezonu Safranboluda 9 Günlük Tati̇li̇ Etki̇ledi̇

Yaz tatili ile deniz sezonunun bir araya gelmesi UNESCO Dünya Miras Listesi’nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki 9 günlük Kurban Bayramı tatilindeki yoğunluğu etkiledi.

“Kendini koruyan kent”, “Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” gibi ünvanlarla anılan Safranbolu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkardı.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçedeki otellerde yüzde 100’e yakın doluluk yaşandı.

Yaz tatili ile deniz sezonunun bir araya gelmesi kentte Kurban Bayramı tatilindeki yoğunluğun azalmasına neden oldu.

“Yaz tatili hareketi deniz kıyılarına kaydırdı”

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Ramazan Bayramı kadar yoğun olmasa da yine güzel bir ilgiyle karşı karşıyaydık. Yaz tatilinin başlangıcı olması, yani okul tatili ve yaz dönemine denk gelmesi tabii biraz hareketi daha deniz kıyılarına kaydırdı. Bu bayramda da sanıyorum Antalya bir rekor kırmış ama bizde de yine her zamanki gibi her bayram olduğu gibi güzel bir talep vardı” dedi.

“Bayram dönüşü Perşembe, Cuma ve Cumartesi ve Pazar oldukça satışlı geçen günlerdi” diyen Urgancıoğlu, “Dolayısıyla şehirde yine aslında yüzde yüze yakın bir doluluk vardı. Dediğim gibi Ramazan Bayramı kadar değil. Biraz daha kontrollü, şehir insanını trafik anlamında yormayacak konukları şehrimizde ağırladık” ifadelerini kullandı.