1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şehirler
  4. BALIKESİR
  5. Yakacak olarak kullanılan zeytin odunlarını mutfak gereçlerine dönüştürüyor

Yakacak olarak kullanılan zeytin odunlarını mutfak gereçlerine dönüştürüyor

featured

Burhaniye Pazarında zeytin ağaçlarından yapılan mutfak gereçleri ilgi gördü. Eskiden yakacak olarak kullanılan zeytin odunlarından mutfak gereçleri yapan Musa Bozkurt, zeytin ağacının bakteri barındırmadığını söyledi.

İzmir’in Bergama İlçesine bağlı Oruçlar Mahallesinde oturan Musa Bozkurt’un zeytin ağaçlarından hazırladığı mutfak gereçleri ilgi gördü. Edremit Körfezindeki pazarlara gittiğini kaydeden Musa Bozkurt, zeytin ağacının bakteri barındırmadığını söyledi. Evinin bir odasını atölye haline getirdiğini kaydeden 34 yaşındaki Musa Bozkurt, ” Yöremizde çok miktarda zeytin ağacı bulunmaktadır. Zeytinde budama sırasında kesilen dallar odun olarak kullanılıyordu. Son zamanlarda biz bunlardan mutfak gereçleri yapmaya başladık. Zeytin odunlarından kaşık, kepçe ıspatula, havan ve kesme tahtası gibi mutfak araçları yapıyoruz. Bunlar bakteri barındırmadığı için de çok tutuluyor. Eskiden bunları odun yapıyorduk. Şimdilerde zeytin odunu da bu mutfak gereçleri nedeniyle değerlendi. Ben Edremit Körfezindeki pazarlarda bunları satıyorum. Mutfak gereçlerini 50 lira ile 200 lira arasında fiyatlarla satıyoruz. İşimi severek yapıyorum” dedi.

Yakacak olarak kullanılan zeytin odunlarını mutfak gereçlerine dönüştürüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

KuzeyBatı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet