Daha akıllı, kolay ve hızlı bir deneyim mi arıyorsun?

Uygulamayı indirmek için
QR kodu taratın
Tıkla
Hemen indirin
  1. Haberler
  2. Giresun
  3. Görele Dondurması: Yılın Her Döneminde Tercih Edilen Geleneksel Bir Lezzet

Görele Dondurması: Yılın Her Döneminde Tercih Edilen Geleneksel Bir Lezzet

Giresun'un Görele ilçesine özgü coğrafi işaretli Görele Dondurması, ustası Şenol Avcı'nın aile geleneğiyle 100 yıldan fazla süredir yapılan özel bir tatlıdır. Doğal malzemelerle üretilen bu dondurma, yaz-kış tüketilebiliyor.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun’un Görele ilçesinde yüz yılı aşkın geleneksel lezzet coğrafi işaretli Görele Dondurması, sadece yaz aylarının değil kış mevsiminde de tüketilen vazgeçilmez bir tatlı olarak dikkat çekiyor.

Görele Dondurması’nın ustalarından üçüncü kuşak üretici Şenol Avcı, dedesinden miras kalan bu mesleği bugünlere taşıdığını belirterek “Bu dondurma mesleği dedemden babama, babamdan da bana geçti. Bundan sonra dördüncü kuşak olarak oğlum sürdürecek. Yörede ’Köpük dondurması’ olarak da bilinen bu dondurmanın geçmişte sadece düğün, bayram gibi özel günlerde yapılıyordu zamanla her gün satılarak ticari bir geleneğe dönüştü” dedi.

Görele Dondurması’nın içerisindeki katkı maddesi yerine doğal karışımlar kullanıldığı için yaz-kış 12 ay boyunca rahatlıkla tüketilebildiğini vurgulayan Avcı, “Türkiye’de coğrafi işaret tescili bulunan ürünler arasına giren Görele Dondurması, içerisine inek sütü, salep, beyaz şeker, su ve meyan kökü özütüyle hazırlanarak diğer dondurma çeşitlerinden ayrılıyor” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
hi_bir_ey_diyemiyorum
Hiçbirşey diyemiyorum
0
d_nd_r_c_
Düşündürücü
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
nutkum_tutuldu
Nutkum tutuldu
Görele Dondurması: Yılın Her Döneminde Tercih Edilen Geleneksel Bir Lezzet
+ -
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.