Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Düzce

Üni̇versi̇tesi̇ Öğrenci̇leri̇ne Hoş Geldi̇n Hedi̇yesi̇

Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi’nde eğitim hayatlarını sürdürecek öğrencilerin şehir içi ulaşım kartlarını kolay ve hızlı alabilmeleri için büyük bir kolaylık sağladı, kartlar öğrencilerin ayağına gitti.

Düzce Belediyesi, 2023-2024 eğitim döneminin başlamasıyla birlikte özellikle üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yoğunluğunu gidermek ve kent karta kolayca ulaşabilmelerini sağlamak adına Düzce Üniversitesi kampus alanında stant açtı. Yükseköğrenim hayatlarına Düzce’de devam eden yeni ve eski öğrenciler için hizmet verecek stantların ilk gününde Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Oya Kocaman ve Hasan Günden öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Yapılan hazırlıklarda kent kart başvuru noktalarının yanı sıra Düzce’ye gelen gençlere şehre özgü ikramlar ile kenti tanımalarını sağlayacak broşürler verildi.

“5 Makineden 2 tanesi kampüste hizmet veriyor”

Akademik yılın başlaması ile yaşanan hareketliliğe karşı hazırlıkların günler öncesinden yapıldığını aktaran Başkan Yardımcısı Hasan Günden, “Düzce’mizi tercih eden gençlerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyor ve hoş geldiniz diyorum. Düzce Belediyesi olarak günler öncesinden bu organizasyonun hazırlığını yaptık. Kent Kart başvurusunda kullanılan 5 makinemiz var; 3’ü merkezde, 2’si şu an burada hizmet veriyor. Bunlarla gençlerimize en hızlı hizmeti vermeye çalışıyoruz. İlk günler her zamanki gibi yoğun olacaktır, öğrencilerimizin yoğun bir talebi oluyor ama yetişeceğiz. Bu yıl şöyle bir şey yapacağız; gençlerimizden evraklarını alacağız, akşam kartlarını basacağız. Dileyen şu an kartını alıp gidebilir tabi biraz bekleyerek. Ancak biz evraklarını alıp akşam kartlarını basacağımız kardeşlerimize sabah hiç bekletmeden kartını teslim edeceğiz” dedi.

“Düzce’mizi tanıtıyoruz”

Bu yıl aralarında ilk kez Düzce’ye gelen gençlerin olduğu 2023-2024 Akademik Yılı başlangıcında öğrencileri yalnız bırakmayan bir diğer isim de Başkan Yardımcısı Oya Kocaman oldu. Kocaman. Kent Kart başvuru stantları yanında Düzce’nin tanıtımı için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Oya Kocaman, “Bu yıl üniversitemizi tercih ederek Düzce’mize gelen öğrencilerimize başarılar diliyorum. Düzce Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız. Bugün de sosyal işler olarak ilimize özgü bazı ikramlarımızı gençler için hazırladık. Geldikleri şehri tanımaları amacıyla tanıtım broşürleri dağıttık. Her birine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Öğrencilerin memnuniyetle karşıladığı Kent Kart stantları Düzce Üniversitesi ana kampus içindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 hafta süreyle açık kalacak ve başvuruları almaya devam edecek.