Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Düzce

Su Kaynaklarının Korunması İçi̇n Bi̇r Araya Geldi̇ler

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında su kaynaklarının korunması ve etkin kullanılmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Düzce Valiliği Konuralp Bey toplantı salonunda Vali Selçuk Aslan yönetiminde ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla İl Su Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda su yönetim planları, su verimliliği il planları, içme ve kullanma suyu güvenliğinin temini, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar ile atık su yönetimi konuları değerlendirilirken Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ile su verimliliği çalışmaları konusunda sorumlu kurumlar tarafından bilgilendirme ve sunumlar yapıldı. Toplantı sonunda Düzce ilinde önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetler hakkında çeşitli kararlar alındı.

Toplantıda konuşan Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık; ’’Su hiçbir şekilde ikame edilemeyen bir kaynak, bundan dolayı her alanda verimli su kullanımı ile su kaynaklarımızın korunmasına ve kirliliğinin önlenmesine Bakanlık olarak çok önem veriyor ve bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Su Kurulu toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Su tedbirlerine yönelik izlenecek yol haritasının ele alındığını aktaran Vali Selçuk Aslan ise yaşam kaynağı olan suyun önemine değindi ve Düzce ilindeki suyun korunması, kaynaklarının zenginleştirilmesi, bireysel ve kurumsal tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi adına oldukça önem arz eden Düzce İl Su Kurulu Toplantısı’nın ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Aslan son olarak ise, hayati değere sahip olan su kaynaklarının korunması ve etkin kullanımı için oluşturulan politikaların verimli şekilde uygulanmasının geleceğimiz açısından önemine vurgu yaptı.