Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Düzce

Masanın Altında Kış Ti̇yatro Oyunu Seyi̇rci̇yle Buluştu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Masanın Altında Kış” adlı tiyatro gösterimi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Çamlık’ta sahnelendi.

Tiyatro gösterimine; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katılım sağladı. Fransız yazar Roland Topor’a ait eseri canlandıran Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri, izleyicilere unutulmaz bir tiyatro deneyimi sundu. Dr. Öğretim Üyesi Süleyman İnceefe’nin yönetmenliğinde sahnelenen oyun, Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı buldu. Oyunun sahne ve dekor tasarımını Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evren Selçuk ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seniha Ünay Selçuk üstlendi. Fakültemiz öğrencileri; Ağıt Buse Çoban, Yusuf Demirci, Ömer Barış Çorbacı, Eda Zeynep Yıldız ve Poyraz Uras Berber tarafından canlandırılan tiyatro oyunu, çevirmen bir kadının evindeki masanın altını, bir göçmene kiralaması ve beraberinde gelişen olayları konu ediniyor. Göçmen sorunlarına ve masanın altında giderek yalnızlaşan kiracının sorunlarına, kadın erkek ilişkisi çerçevesinde değiniliyor.

Kara mizah tarzındaki oyunun eğlenceli bir üslupla sahnelendiği tiyatro gösterimi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk’ün, tiyatro oyununda emeği geçen herkesi tebrik ettiği konuşması ile son buldu.