Batı Karadeniz Haberleri

Batı Karadeniz`den Günlük Haberler

Düzce

Düzce Emni̇yeti̇ni̇n Haftalık Raporu

Düzce polisinin 16-23 Ekim tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda hem çok sayıda vatandaş suçlara yönelik bilgilendirildi, hem de yapılan operasyon ve uygulamalarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, 16-23 Ekim tarihleri arasında yapılan çalışmaları paylaştı. Buna göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 355 kişiye “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi ve gençlik bilgilendirme faaliyeti çerçevesinde önemli uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu.

Asayiş, Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri ekipleri ise KADES, dolandırıcılık ve bisiklet hırsızlıklarını önleme amacıyla vatandaşları uyardı, broşürler verdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlara trafik dedektifleri eğitimi, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yasa dışı bahis ve dolandırıcılık konusunda vatandaşlara bilgilendirdi. Bu suçlarla mücadele için toplamda bin 352 vatandaşa bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yapılan operasyon ve uygulamalarda ise 61 gram sentetik kannabinoid, 428 gram esrar, 6 gram metamfetamin, bir ecstacy, sentetik ecza, 3 kuru sıkı tabanca, 2 tüfek, 116 fişek, 2 şarjör, 106 oyun kağıdı ve 2 bin 432 TL para ele geçirildi. Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yapılan GBT sorgulamalarında ise aranan 45 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Haftalık trafik çalışmalarında ise 26 maddi hasarlı ve 22 yaralanmalı kazaya müdahale edildi. Bu kazalarda 37 kişinin yaralandığı bildirildi. Trafik denetimlerinde de 9 bin 101 aracın kontrol edildiği, 2 bin 725 araca cezai işlem yapıldığı, 52’sinin trafikte men edildiği ve 4 milyon 254 bin 100 TL ceza kesildiği öğrenildi.