Daha akıllı, kolay ve hızlı bir deneyim mi arıyorsun?

Uygulamayı indirmek için
QR kodu taratın
Tıkla
Hemen indirin
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şehirler
  4. MANİSA
  5. Kış Aylarında Taze Tüketilebilen Crimson Üzümünün Sarıgöl Ovasındaki Özellikleri Dikkat Çekiyor

Kış Aylarında Taze Tüketilebilen Crimson Üzümünün Sarıgöl Ovasındaki Özellikleri Dikkat Çekiyor

Manisa'nın Sarıgöl Ovası'nda yetişen Crimson üzümü, soğuk havalara dayanıklılığı ve uzun raf ömrü ile dikkat çekiyor. Üretici Ali İhsan Ülgen ve Serhat Akkaya, bu pembe çekirdeksiz üzümün kış aylarında taze kalabildiğini vurguladı. Verimin düşük olması nedeniyle sınırlı olarak üretiliyor.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Sarıgöl Ovası’nda yetiştirilen Crimson üzümü, örtü altına gerek duymadan soğuk havalara dayanıklılığı, uzun raf ömrü ve gevrek yapısıyla kış aylarında da taze olarak tüketiciyle buluşuyor.

Manisa’nın Sarıgöl Ovası’nda yetiştirilen, başta Sultaniye üzüm olmak üzere dokuz çeşit üzüm arasında yer alan Crimson üzümü, soğuk hava şartlarına rağmen en dayanıklı üzüm çeşitlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Sarıgöl ilçesinde yaklaşık 15-20 yıl önce yetiştirilmeye başlanan pembe çekirdeksiz üzüm türü olan Crimson, az ilaçlama ile üretilebilmesiyle dikkat çekiyor. En önemli özelliklerinden biri uzun süre asmada taze kalabilmesi olan Crimson üzümü, gevrek yapısı sayesinde üretici ve tüketiciler tarafından tercih ediliyor.

Örtü altında yetiştirilmemesine rağmen dayanıklı yapısıyla kış aylarında da pazarlarda taze olarak yer alan Crimson üzümünün, yaz aylarından bu yana kilosunun 50 liranın altına düşmediği ifade ediliyor. Raf ömrünün uzun olmasına rağmen veriminin düşük olması nedeniyle üretiminin yaygınlaşmadığı belirtiliyor.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Cripson üzümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Crimson üzümü gerçekten gevrek ve çekirdeksiz bir üzüm türüdür. Pazarı vardır ancak veriminin az olması nedeniyle bölgemizde sınırlı sayıda üretici tarafından yetiştirilmektedir. Yeni yıla yaklaşmamıza rağmen bağlarda, örtü altında olmadan bile tazeliğini koruyabilmektedir” dedi.

Crimson üzümü yetiştiren üretici Serhat Akkaya ise üzüm sezonunun sona erdiğini belirterek, “Bağımdaki Crimson üzümlerinden ayırdığım asmalardan topladığım üzümleri poşetleyerek konu komşuma ve arkadaşlarıma hediye ediyorum. Kış mevsiminde bile asmadan taze üzüm toplamak mümkün” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
hi_bir_ey_diyemiyorum
Hiçbirşey diyemiyorum
0
d_nd_r_c_
Düşündürücü
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
nutkum_tutuldu
Nutkum tutuldu
Kış Aylarında Taze Tüketilebilen Crimson Üzümünün Sarıgöl Ovasındaki Özellikleri Dikkat Çekiyor
+ -
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.